Förmånscykel

Funderat på förmåncykel?

Förmåncykel är ett relativt nytt begrepp för många. Vi hjälper dig reda ut detta. Tanken bakom förmåncykel är många, en kan vara att det innebär en schysst deal på din drömcykel. En annan kan vara att man tänker på miljön och tar cykeln istället för bilen den korta sträckan till och från jobbet. Som arbetsgivare kanske man vill ge den där extra hjälpen att komma igång fysiskt för att förbättra hälsan bland medarbetarna.

Hur gör man då? Hos oss kan man välja mellan två olika bolag. Business Bike och Personalcyklar. Bolagen jobbar på lite olika sätt och vi kan vägleda dig till vilken som passar ert företag bäst. När vi bestämt oss så lägger vi upp er som kund och avtalar ett så kallat beställningsfönster. Ett beställningsfönster sträcker sig vanligt vis över ca två veckor, då har man som anställd möjlighet att beställa sin cykel. När fönstret är stängt så sammanfattar vi alla beställningar och underlag och stämmer av med HR för att få klart tecken att alla är behöriga en förmåncykel. Därefter börjar vi leverera ut cyklarna där vi tillsammans går igenom produktens alla funktioner samt hur skötsel och service skall skötas under leasingperioden. En leasingperiod sträcker sig över 36 månader. Efter utlämnandet så får HR listor/fil på det sätt man önskar med bruttolöneavdrag och förmånsvärde för respektive produkt som förmånstagaren valt. När 36 månader har gått ombeds man kontakta oss för en värdering av cykeln och därefter får man en summa som det kostar att köpa loss cykeln och tillbehören. Vanligtvis 20% av varans nypris. Vill man inte det, då återlämnar man produkten efter överenskommelse.

Försäkring ingår i de flesta fall. Även här skiljer de olika bolagen sig lite åt. Villkoren ändras kontinuerligt så detta går vi igenom exakt vad som gäller när avtalet sluts.

Det innebär ingen kostnad för företaget som grund, men man kan självklart välja att subventionera bruttolöneavdraget om man tycker att det är lämpligt. Förmånsvärdet måste dock alltid betalas av den anställde.

Om man slutar eller tvingas gå skilda vägar så kan man antingen köpa ut cykeln till ett restvärde som fastställs vid tillfället. Eller så regleras kvarvarande leasingavgifter/bruttolöneavdrag emot en eventuell slutlön. Då kan förmånstagaren använda cykeln, men kommer ändå bli kontaktad när 36 månader ha gått för att göra valet huruvida denne vill köpa ut eller återlämna produkterna.

Vi har tagit fram en egen förmånsportal där du kan välja i vårt utbud. Denna får ni tillgång till så fort vi slutit ett avtal och är igång med ett beställningsfönster.

Varmt välkomna att kontakta oss för ett möte eller en demo.

Specialized Vado 3.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *